Η πανήγυρις του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου στο Νιχώρι του Βοσπόρου

Με σεμνότητα, ιεροπρέπεια και με την πατροπαράδοτη Πολίτικη αρχοντιά, τελέσθηκαν στον Ιερό Ναό μας οι προγραμματισθείσες Ιερές Ακολουθίες, με τη συμμετοχή κλήρου και λαού, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου.

Την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου, στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού μας, πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, από τον Σεβ. Επόπτη μας.

Ακολούθησε, μέσα σε εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, μία θαυμάσια δεξίωση στην Κοινοτική αίθουσα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, για την μη περαιτέρω μετάδοση της πανδημίας. Στη δεξίωση δόθηκε η καλή ευκαιρία της προσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των ενοριτών μας.

Την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος, χοροστατούντος του Σεβ. Επόπτη μας και στη συνέχεια η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση και σύμφωνα με την παράδοση ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, κήρυξε τον θείο λόγο και ευχήθηκε τα δέοντα προς όλους.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στην Κοινοτική αίθουσα και ανταλλαγή εορτίων ευχών.

Το Νιχώρι, το οποίο σεμνύνεται για τον Άγιο που προήλθε από τα σπλάγχνα του, εύχεται σε όλους

Χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα από την ευλογία του Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου.

Και του χρόνου με υγεία!

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΙΑΣ

 

fosfanariou.gr

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....