Η Πανήγυρις του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Bunbury της Δυτικής Αυστραλίας

Την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Πέρθης, ταξίδεψε στην παραλιακή πόλη Bunbury, απέχουσα περί τα 170 χλμ. από την πρωτεύουσα τη Δυτικής Αυστραλίας, για να προεξάρχει τα πανηγυρικών εκδηλώσεων της τοπικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.

Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ενώ ακολούθησε η παράθεση εόρτιου γεύματος με θαλασσινά, στην αίθουσα της εκκλησίας.

Παρόντες στους φετινούς εορτασμούς του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Γεώργιος Παπακώστας, με τη σύζυγό του κ. Gohar Badalyan, που συνοδεύονταν από την Πρόξενο της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου. Επιπλέον, παρέστησαν ο Πρόεδρος του συλλόγου «United Hellenic Association», κ. Αρίστος Παπανδρουλάκης, μαζί με μέλη της τοπικής Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Bunbury.

Πολύς κόσμος ταξίδεψε και από την Πέρθη για τις εφετινές εορταστικές εκδηλώσεις του προστάτη της τοπικής ενορίας, ο οποίες και με το 6μηνο μνημόσυνο του π. Σωτηρίου Βλαχόπουλου. Ο π. Σωτήριος υπηρέτησε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου Bunbury για 23 χρόνια. Πριν από αυτόν, ο κατά σάρκα πατήρ του, π. Αθανάσιος Βλαχόπουλος, είχε επίσης διακονήσει την ενορία για πάνω από δύο δεκαετίες.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Ελπίδιος ανέφερε: «Κάθε χρόνο, η γιορτή του Αγίου Νικολάου γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ήταν πάντα η τοπική παράδοση εδώ στο Bunbury να διεξάγουμε τους επίσημους εορτασμούς την Κυριακή μετά την 6η Δεκεμβρίου. Θυμάμαι ότι είχα έρθει στο Bunbury για τους ετήσιους εορτασμούς του Αγίου Νικολάου ως μικρό αγόρι. Ήταν πραγματικά ένα από τα σημαίνοντα γεγονότα της χρονιάς. Θυμάμαι ότι διακονούσα ως “παπαδάκι» στο Ιερό κάθε φορά που ερχόμουν».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε σε όλους τους πιστούς την πατρική αγάπη και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....