Η Περιοδική έκθεση Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος – Η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821

Η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοράνωσε την Έκθεση “ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821”, η οποία περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και εκκλησιαστικά Μουσεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος,( και της Ι.Μητροπόλεως  ,Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης) στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στις συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου καθώς και στις ιδιωτικές συλλογές των Βασίλη Κορκολόπουλου, Ντίνου Νοταρά και Μιχαήλ-Μάριου Σκούλλου.
Η Έκθεση έχει στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων.
Τον Αγιασμό των Εγκαινίων της Έκθεσης τέλεσε στις 8 Φεβρουαρίου 2022 ,με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων λόγῳ των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Β’ παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η έκθεση από 9 Φεβρουαρίου, έως και τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και κατά τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου, θα είναι ανοικτή ,για το ευρύ κοινό στον όροφο του Κεντρικού Κτηρίου (Μέγαρο Δούκισσας της Πλακεντίας).
Αξίζει να την επισκεφθείτε!
Έμειναν ακόμη λίγες ημέρες!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....