Η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τη μνήμη του Ι. Καποδίστρια

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ναυπλιακό Ίδρυμα “Ιωάννης Καποδίστριας” διοργάνωσαν στην πόλη του Ναυπλίου εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023.

Ο Δήμος Ναυπλιέων τιμά για μια ακόμη χρονιά τη μνήμη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια του ευπατρίδη της πολιτικής που με την ευφυΐα του και την διοικητική του ικανότητα συνέβαλε στη δημιουργία και στη θεμελίωση του Σύγχρονου Ελληνικού Κράτους από εδώ στο Ναύπλιο την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.

Παράλληλα όμως τιμά την αγαθοεργία, την ευεργεσία και την ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών του τόπου οι οποίοι ήταν ξεχωριστά και φωτισμένα πρόσωπα, τα οποία με την οικονομική τους ευμάρεια συνέδραμαν αποφασιστικά ώστε ο δήμος Ναυπλιέων να ανταποκριθεί στις πολλές και ποικίλες ανάγκες των δημοτών του.

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκταρίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και πάνδημο μνημόσυνο, στην μνήμη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των Ευεργετών του Δήμου Ναυπλιέων. Κατα την επιμνημόσυνη δέηση έψαλε ο Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Αργολίδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αργολίδας, Δημήτριος Καρκαλάτος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....