Η Πρακτική Άσκηση στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης της Επιχειρηματικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Η προοπτική διπλασιασμού του χρόνου αμειβόμενης Πρακτικής Άσκησης φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε μεγάλες επιχειρήσεις, ήταν ένα από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση της νεοσύστατης Επιχειρηματικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (Industrial Advisory Board) του Τμήματος.

Η εξ αποστάσεως συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία ξεπερνώντας τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας ενεργοποιήθηκε με επιτυχία, ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, καθηγητή Αλέξανδρου Χατζηγεωργίου. Στη συνέχεια ακολούθησε η οριοθέτηση του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και της Επιχειρηματικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, μέσω των εταιριών και φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, δηλαδή των Pfizer, Intrasoft International, Μασούτης, Sleed, Veltio, Exandia, ICAP και ΣΕΠΒΕ.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης αφορούσε την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών του Τμήματος και το πώς θα μπορούσε αυτή να υποστηριχθεί από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην Επιτροπή. Διαπιστώθηκε ότι για πολλές από τις εταιρείες η Πρακτική Άσκηση αποτελεί προπομπό επιλογής και πρόσληψης στελεχών, ενώ από τη συζήτηση προέκυψε ότι οι εταιρείες της Επιτροπής είναι διατεθειμένες να επεκτείνουν το σύνηθες τρίμηνο της πρακτικής σε εξάμηνο, καλύπτοντας την επιπλέον μισθοδοσία των φοιτητών-τριών. Επιπλέον εξετάστηκε και το ενδεχόμενο επέκτασης της εκπόνησης πρακτικής άσκησης όχι μόνον από τους προπτυχιακούς, αλλά και από μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν και άλλες κοινές δράσεις μεταξύ του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και των συμμετεχουσών εταιρειών και φορέων, όπως για παράδειγμα η ένταξη πιλοτικού μαθήματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής που θα υποστηρίζεται από τις εταιρείες της Επιτροπής, αλλά, επίσης, και δραστηριότητες Μεταφοράς Τεχνολογίας για το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....