Η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της και από τα δύο τέκνα τους.

Εγκάρδια ήταν η υποδοχή που τους επιφύλαξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, όπως και η συζήτηση που είχαν στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος και η Ελληνίδα διπλωμάτις, με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Δυτικής Αυστραλίας.

Η επίσκεψη της κ. Καρασιώτου στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας της στο Ελληνικό Προξενείο της Πέρθης, το προσεχές διάστημα. Ο Σεβασμιώτατος την ευχαρίστησε για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια με την τοπική Εκκλησία και της ευχήθηκε τα δέοντα για τα νέα καθήκοντα που θα αναλάβει μετά την περάτωση της αποστολής της στην πέμπτη ήπειρο.

Από την πλευρά της η Πρόξενος, αφού ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την αγαστή συνεργασία, ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Μακάριο να έχει υγεία και δύναμη, για να συνεχίσει το σπουδαίο ποιμαντορικό έργο που επιτελεί στην Αυστραλία, υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Προ της συναντήσεως με τον Σεβασμιώτατο, η κ. Καρασιώτου και τα μέλη της οικογένειάς της επισκέφθηκαν τον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου προσκύνησαν και ενημερώθηκαν περί της μακράς ιστορίας του.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας υποδέχθηκε το Ελληνικό ντουέτο «NikoTeini» από την Κωνσταντινούπολη

Με χαρά και εγκαρδιότητα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στο Σύδνεϋ, τους Έλληνες μουσικούς από την Κωνσταντινούπολη, κ. Νίκο Παπαγεωργίου και κ. Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα, οι οποίοι συγκροτούν το ντουέτο «NikoTeini». Οι δύο καλλιτέχνες, δεξιοτέχνες στο πολίτικο λαούτο (λάφτα) ο μεν, στο κανονάκι η δε, συνοδεύονταν από τον κ. Δημήτριο Κουμπαρούλη, ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή του μουσικού συνόλου «Μέλισμα», με έδρα το Σύδνεϋ.

Το ντουέτο «NikoTeini» και το μουσικό σύνολο «Μέλισμα» παρουσίασαν από κοινού, την Κυριακή, 3 Μαρτίου, μια ιδιαίτερη συναυλία με ελληνικά αστικά, δημοτικά τραγούδια και μελωδίες της Ανατολίας.

Με αφορμή την παρουσία τους στο Σύδνεϋ και ενόψει της συνέχισης της περιοδείας τους στην Καμπέρα, τη Μελβούρνη και την Τασμανία, τα μέλη του ντουέτου «NikoTeini» επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο για να λάβουν την ευχή και την ευλογία του.

Κατά την επίσκεψή τους στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αρχικά μετέβησαν και προσκύνησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο, όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο, σε θερμό και φιλικό κλίμα.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους καλλιτέχνες για το έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία, για τους εορτασμούς της επετείου των 100 ετών από την ίδρυσή της και την επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Αυστραλία, ενώ παράλληλα τους συνεχάρη για τη συμβολή τους στη διατήρηση και διάδοση της μουσικής παραδόσεως.

Επίσης, συζήτησαν για τη ζωή της Ελληνικής Ομογένειας της Αυστραλίας, όσο και για την Ομογένεια της Πόλεως, ενώ κατά την ολοκλήρωση της συναντήσεως ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε καταλλήλως στα μέλη του «NikoTeini» για το υπόλοιπο της περιοδείας και της παραμονής τους στην Αυστραλία, όσο και για την επίτευξη όλων των στόχων τους στη ζωή και στην καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....