Η Ρόδος εόρτασε τη μνήμη του πολιούχου της, Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου

Σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη, με εκκλησιαστική λαμπρότητα, η πόλη της Ρόδου εόρτασε την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου, όπου και ο τάφος του.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφερθείς στο βίο και το μαρτύριο του Νεομάρτυρα και το μήνυμα που εκπέμπει στο σήμερα.

Την κυριώνυμη ημέρα, στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και Νουβίας κ. Σάββα και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Στρατονικείας κ. Στεφάνου και Ολύμπου κ. Κυρίλλου.

Τους ύμνους κατά τον Εσπερινό, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου.

Παρέστησαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Παππάς, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, οι Βουλευτές κ. Μάνος Κόνσολας και κ. Βασίλης Υψηλάντης και εκπρόσωποι των τοπικών Αυτοδιοικητικών και Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και του τιμίου Λειψάνου του Αγίου και της εφεστίου Εικόνας της Παναγίας Σκιαδενής στο κέντρο της πόλεως, συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Ρόδου. Η πομπή κατέληξε στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα η ευλόγηση των άρτων και στη συνέχεια η απόλυση, παρουσία των Κληρικών της πόλεως Ρόδου και των Αρχών.

Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα μετείχε αντιπροσωπευτικά στη Λιτανεία. Η καλοκαιρία που επικρατούσε έδωσε τη δυνατότητα στους πιστούς να συμμετάσχουν και να τιμήσουν την μνήμη του Πολιούχου τους. Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος απηύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε τις δέουσες ευχαριστίες.

Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου και γεύμα σε ξενοδοχείο της πόλης.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....