Η ΣΤ΄ Σύναξη Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Χορωδιών στην Μητρόπολη Κορίνθου

Με την σεπτή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, η ΣΤ΄ Σύναξη Βυζαντινών Εκκλησιαστικών Χορωδιών, στο πλαίσιο των Εορταστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν του Ιδρυτή της Τοπικής Εκκλησίας Απ. Παύλου με τον τίτλο «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2022».

Στην υπέροχη αυτή Εκκλησιαστική μουσική βραδιά, που μετά από δύο χρόνια αποχής εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού επανήλθε για να ευφράνει «ώτα και καρδίας», έλαβαν μέρος η Χορωδία Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ – 1918» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη Κ. Φωτίου Θεοδωρακόπουλου και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αναστασίου Γκιούλη, Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

Μετά το πέρας της Εκδηλώσεως ο Σεβ.  κ. Διονύσιος, αφού αναφέρθηκε στην αξία, την σημασία και την χρησιμότητα στην λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελληνικότατης Βυζαντινής Μουσικής, μίλησε για τον Κορίνθιο Άγιο Κυριακό τον Υμνογράφο, τον Σικυώνιο (από το Κιάτο), απένειμε τιμητική πλακέτα στον φιλοξενούμενο Χοράρχη και στην χορωδία του για την συμμετοχή τους στο ΣΤ’ Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής εξουσιοδοτώντας τους να μεταφέρουν τις ευχαριστίες του στον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, αγαπητό παλαιό συνεργάτη και νυν όμορο αδελφό για την άδεια και ευλογία της εδώ ευλογητής παρουσίας τους. Ο Ποιμενάρχης  ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του προσκαλώντας τους παρισταμένους να συμμετάσχουν και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις των «ΙΣΤ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2022», αποδίδοντας την δέουσα τιμή στον Απόστολό μας Άγιο Παύλο.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....