Η Σύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας στο Μετόχι της Ι.Μ. Ξενοφώντος στη Ν. Ιωνία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, εορτάστηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2002 (Α’ Λουκά) η εορτή της Παναγίας της Οδηγήτριας, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, στη Νέα Ιωνία.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαφελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος υπό του Πανοσιολ. Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλεξίου, κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων περιοχών της Αττικής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο Γέροντα Αλέξιο καθώς και όλους τους πατέρες του Ιερού Μετοχίου για την ευγενή πρόσκληση να προεξάρχει της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και στη συμβολή της στο έργο της Θείας Οικονομίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μόνη Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....