Η ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου στη Θεολογική του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεολογία και Κινηματογράφος», η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα από κοινού εκδήλωση αφιερωμένη στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» της Yelena Popovic κατά την οποία προβάλλεται και η ταινία.

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. στις 7:00 μ.μ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Χρυσόστομου Σταμούλη. Στη συνέχεια, χαιρετισμούς απηύθυναν η Μαρία Γιαχνάκη, Διευθύντρια του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» η Yelena Popovic, Σεναριογράφος και Σκηνοθέτις της ταινίας «Ο άνθρωπος του Θεού».

Ακολουθεί μέρος του χαιρετισμού της κυρίας Γιαχνάκη:

«Η ταινία «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» άνοιξε, θέλουμε να πιστεύουμε, νέους δρόμους μιας και για πρώτη φορά στα δεδομένα μιας ορθόδοξης χώρας, όπως είναι η Ελλάδα, μια ταινία βασισμένη στο βίο ενός Αγίου δημιουργείται και ταξιδεύει στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, σε επίπεδο που την κατατάσσει στις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές με βραβευμένους συντελεστές και διεθνώς αναγνωρισμένους ηθοποιούς, ώστε να προβληματίσει και να περάσει μηνύματα στον σύγχρονο άνθρωπο. 

Αυτό είναι πολύ αισιόδοξο και κάνει όλους εμάς στο Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» να συνεχίζουμε αυτόν τον νέο τρόπο διάδοσης μηνυμάτων, μέσα από τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές παραγωγές, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε και αυτόν τον δρόμο, της μικρής και της μεγάλης οθόνης, για να μεταδώσουμε με σύγχρονους τρόπους το μήνυμα της αγάπης, της υπομονής, της συγχώρεσης, της πίστης και, τελικά, το μήνυμα του Ευαγγελίου, μέσα από την ευκαιρία που μας δίνουν αυτές οι παραγωγές, οι οποίες είναι βασισμένες στη ζωή των αγίων».

Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εκπροσώπησε ο ιερομόναχος Μάξιμος Βατοπαιδινός.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η προβολή της ταινίας.

Μετά το πέρας της ταινίας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Άρη Σερβετάλη, ηθοποιό (παίζει τον ρόλο του Αγίου Νεκταρίου), τον κ. Συμεών Πασχαλίδη, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και τον κ. Παναγιώτη Υφαντή, καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Τη συζήτηση συντόνιζε ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής, καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης και η κα Διονυσία Χατζή (ΕΔΙΠ Τμήματος Θεολογίας).

   

         

Βάσει των νέων μέτρων της Κυβέρνησης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid 19.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....