Η Ξάνθη γιόρτασε τα 103 χρόνια Ελευθερίας της

Συμπληρώθηκαν σήμερα 103 χρόνια από την απελευθέρωση της Ξάνθης, καθώς στις 4 Οκτωβρίου 1919, στις 11 το πρωί, οι ελληνικές δυνάμεις της 9ης Μεραρχίας Πεζικού άρχισαν να εισέρχονται θριαμβευτικά στην πόλη, τυγχάνοντας ενθουσιώδους υποδοχής από τον τοπικό πληθυσμό.

Η 103η επέτειος των Ελευθερίων εορτάστηκε με επισημότητα στην πόλη της Θράκης, η οποία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων υποδέχθηκε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας.

Στην τελετή υποδοχής, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, παραμονή της επετείου, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων και οι Μητροπολίτες Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος και Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Τιμές απέδωσε η Στρατιωτική Μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού, ενώ την τελετή υποδοχής παρακολούθησε αρκετός κόσμος που συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμωνος.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....