Ιερά Αγρυπνία επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις

Ιερά Αγρυπνία επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βουναίνα.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα στα Βούναινα.

Εν συνεχεία, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Σιακάρας, προέστη της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας.

Κατά την ιερά Αγρυπνία, ετέθη προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις, το οποίο φυλάσσεται στο Ιερό Προσκύνημα.

Ο Άγιος Νικόλαος ο εν Βουναίνοις. Καταγόταν από τα μέρη της Ανατολής (μάλλον Καππαδοκία). Ο αυτοκράτωρ Λέων ΣΤ ὁ Σοφός (886-912) εξετίμησε τα ιδιαίτερα χαρίσματά του, τον ανεκήρυξε Δούκα και τον διώρισε ως αρχηγό του αυτοκρατορικού αποσπάσματος της Λαρίσης. Επιδρομή βαρβάρων εστάθη αφορμή να καταφύγει στα βουνά του Τυρνάβου και κατόπιν των Βουναίνων, όπου, αφού έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα ως ασκητής, έλαβε το μαρτυρικό τέλος στον κορμό μιας δρυός. Ήταν 9 Μαΐου του 902 μ.Χ.

1 Custom

2 Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

8 Custom

10 Custom

11 Custom

12 Custom

13 Custom

14 Custom

15 Custom

16 Custom

17 Custom

18 Custom

19 Custom

20 Custom

21 Custom

22 Custom

23 Custom

24 Custom

25 Custom

26 Custom

27 Custom

28 Custom

30 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....