Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού: Πρόγραμμα Μητροπολίτη κ. Αθανασίου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης  κ. Αθανάσιος την Κυριακή της Τυρινής 26 Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Παρεκκλησιάς. Κατά την διάρκεια του όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση το χέρι του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου.

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, της Συγχωρήσεως, θα τελεσθεί το βράδυ της Κυριακής της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου στις 7:00μ.μ. Για να καταστεί πιο εύκολη η πρόσβαση των πιστών, ο Εσπερινός θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Παϊσίου του Αγιορείτου και Αρσενίου του Καππαδόκου και όχι στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής, όπως γινόταν παλαιότερα. Στον Εσπερινό θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος. Οι επόμενοι κατανυκτικοί Εσπερινοί των Κυριακών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής θα πραγματοποιούνται κανονικά στο Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής. Θα ακολουθεί η καθιερωμένη ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου στην αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 8:30μ.μ., θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την α’ και β’ εύρεση της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και την μνήμη του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου.

Στον Ιερό Ναό Απ. Ανδρέου Χαράκη με την ευκαιρία της πανήγυρης του παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου του Πλανά που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου Χαράκη την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 8:00μ.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Νικολάου του Πλανά και πάντων των εν ασκήσει Διαλαμψάντων Αγίων προϊσταμένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτίθεται προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αγίου Νικολάου του Πλανά καθώς και τεμάχιο από το Ιερό Επιτραχήλιο του.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου συνοικισμού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 4:30μ.μ. θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας προς τον Άγιο Νεόφυτο το Έγκλειστο. . Κατά τη διάρκεια της παρακλήσεως θα εκτίθεται προς προσκύνηση το ιερό λείψανο του Αγίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του ιατρού το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 2:30 μ.μ. θα ψήνονται και θα πωλούνται τσιπούρες στα κάρβουνα προς 11 ευρώ μαζί με τα συνοδευτικά. Επίσης θα πωλούνται πουρέκια της αναρής προς 12 ευρώ το κιλό. Η πώληση θα γίνεται κατόπιν παραγγελίας μέχρι και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο τηλ. 99454577.

Από τον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ Διερώνας ανακοινώνεται ότι τη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ναού σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα προσφέρουν πρόγευμα για όλους στο καφενείο του χωριού και θα ακολουθήσει πνευματική ομιλία με θέμα «Η πορεία προς την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Χριστού».

Στη συνέχεια θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για το Φεστιβάλ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ το οποίο θα γίνει στο χωριό την Κυριακή 12 Μαρτίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Συνοικισμού Καψάλου την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7 μ.μ. θα μιλήση, ο καθηγητής Θεολογίας κ. Σάββας Κούμας, με θέμα «Η Βασιλεία του Θεου».

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου διοργανώνει Προσκυνηματική εκδρομή στα Ιεροσόλυμα, από την Τετάρτη της Διακαινησίμου 19 Απριλίου μέχρι την Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 97683173 και 99665498. Την εκδρομή θα συνοδεύσει ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Γεννάδιος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....