Ιερά Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου και Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ

Μέσα στην πασχάλια ευλογημένη περίοδο της Διακαινησίμου Εβδομάδας τελέσθηκε την Τρίτη του Πάσχα, ο εορτασμός της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Πορταΐτισσας που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή των πιστών και των πατέρων π. Δανιήλ Στέφα και π. Εφραίμ Χριστοφοράκη, που ήρθαν να λαμπρύνουν την εορτή.

Η Πανήγυρις του Αγίου  Γεωργίου εορτάσθηκε φέτος την Κυριακή του Θωμά, με την πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού που κατέφθασαν από πολλά σημεία να προσκυνήσουν τον Άγιο.

Προεξάρχων της Ιεράς Πανηγύρεως ήταν ο προσκεκλημένος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος που τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό αλλά και τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία, κάνοντας λόγο στο κήρυγμα του για την πίστη αλλά και την ειρήνη του Θεού που οφείλουμε να καλλιεργούμε μέσα μας.

Το απόγευμα της Κυριακής στον μεθεόρτιο Εσπερινό λάμπρυναν με την τιμητική τους συμμετοχή και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών: Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων Γέροντας Νήφων, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμμένων Βούρλων Γέροντας Σεραφείμ, Παναγίας Κορώνης Γέροντας Μεθόδιος, Άνω Ξενιάς Αλμυρού Βόλου Γέροντας Νεκτάριος, Παναγίας Μακαριωτίσσης Γέροντας Θεοδόσιος, Οσίου Λουκά Στειρίου Γέροντας Σεραφείμ, με τις σεπτές τους συνοδείες, οι οποίοι διατηρούν σύνδεσμο φιλίας και φιλαδελφείας με τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Γέροντα Σιλουανό και τους πατέρες.

Συμμετείχαν επίσης και πατέρες από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας  όπως ο εφημέριος του Μαυρομματίου π. Κωνσταντίνος Τόλης και ο εφημέριος Μετ. Σωτήρος Δηλεσίου π. Γεώργιος Τήντεμαν, ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γεώργιος Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαλέσης, η Πρόεδρος του Μαυρομματίου κ. Ανθούλα Δρίτσα, και πλήθος λαού από εγγύς και μακράν.

Τους πατέρες της Μονής πλαισίωσαν στο αναλόγιο εκλεκτοί ιεροψάλτες, ο κ. Κωνσταντίνος Μουτάφης και ο κ. Γεώργιος Ρισάνος με τις συνοδείες τους που στόλισαν την ιερά Πανήγυρι με την μελωδική απόδοση των ύμνων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Κτιτορικού Μνημοσύνου, και τέλος ο Γέροντας Σιλουανός ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους για την τιμητική τους παρουσία, αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην διεξαγωγή της Εορτής της Ιεράς Μονής.

Εκ μέρους όλων των προσκεκλημένων ευχαρίστησε και έδωσε εγκάρδιες ευχές ο Γέροντας Νήφων του Μεγάλου Μετεώρου που ήταν και ο προεξάρχων της μεθεόρτου ακολουθίας και του Κτιτορικού Μνημοσύνου.

Χριστός Ανέστη.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....