Ιερά Πανήγυρις Ι.Κ.Ν.Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2023, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Σύναξης του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του πανηγυρικού Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε επί τη ενάρξει του νέου έτους, τη βασιλόπιτα της ενορίας, ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού καθώς και όσους κοπίασαν για την οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ επικαλέστηκε τις μεσιτείες του Τιμίου Προδρόμου προς τον Κύριο για την Ιερά Μητρόπολή μας, της οποίας αποτελεί προστάτη και βοηθό.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Δημήτριος Κούβελας καθώς και οι Δήμαρχοι Νεάπολης-Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....