Ιερά Πανήγυρις και Χειροτονία Διακόνου στον Ι.Ν.Αγίου Λουκά Σταυρουπόλεως

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης τελέστηκε, την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Τον Επίσκοπο της Δυτικής Θεσσαλονίκης πλαισίωσε πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως, ενώ το διακόνημα του λόγου  ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Οικονόμου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022ο Σεβασμιώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Βύρλιου, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, κατόχου δύο πτυχίων Α.Ε.Ι. και μεταπτυχιακού φοιτητή.

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο Σεβασμιώτατος, αφού αναφέρθηκε στην ιεραποστολική δράση και το μαρτύριο του Αγίου Λουκά, απευθυνόμενος στο νέο κληρικό ανέφερε: «Ετοίμασες τον εαυτό σου γύρω από τον πατέρα σου, με σταθερή απόφαση και στόχο να υπηρετήσεις την Εκκλησία. Καλείσαι λοιπόν, σε όλη τη διάρκεια της διακονίας σου, να ενστερνιστείς το τρίπτυχο αγιότητα, αποστολικότητα και Ευαγγέλιο, το οποίο χαρακτηρίζει ολόκληρο το βίο του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για την πάνδημη συμμετοχή του  στις ακολουθίες της Ιεράς  Πανηγύρεως.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....