Ιερά Πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στην Κινσάσα

 

 

Οι Έλληνες της Κινσάσα αλλά και Κογκολέζοι αδελφοί εορτασαν χαρμοσύνος τον Ιεράρχην των Μυρέων Άγιον Νικόλαο. Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Κινσάσας κ Θεοδοσίου.

Ο Μητροπολίτης αφού στο κήρυγμα του αναφέρθηκε σε δύο βασικές αρετές του Αγίου στην Πίστη και στην ελεημοσύνη και κάλεσε τους πιστούς να τις αποκτήσουν μιμούμενοι τον θαυματουργό Άγιο στο τέλος του κηρύγματος ο Σεβασμιωτατος προσέφερε στην απερχόμενη Πρέσβειρα της Ελλάδος στο Κογκό κυρία Καλλιόπη Ντούτη έναν ζωγραφιστό πίνακα με άνθοι εκφράζοντας και τις ευχαριστίες της τοπικής Εκκλησίας για την υποστήριξη της στην Ιεραποστολή. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Ιεράς Εικονος του Αγίου στον αύλειο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας της Κινσάσας.

Ανήμερα το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτατου Μητροπολιτου Κινσάσας κ Θεοδοσίου όπου στο κήρυγμα του ο Σεβασμιωτατος στάθηκε στον στίχο του Απολυτικίου του Αγίου ” τη πτωχεία τα πλούσια. Ο Μητροπολίτης ανέφερε τρεις μορφές του πλούτου, τα χρήματα, τα χαρίσματα που δίνει ο Θεός και οι αρετές που είναι οι εν ουρανοις θησαυροί άφθαρτοι και αιώνιοι. Αυτή η τρίτη μορφή πλούτου για να την κερδίσουμε, τόνισε ο Σεβασμιωτατος, πρέπει να πτωχεύσουμε στις δύο πρώτες μορφές πλούτου. Τέτοιο πρότυπο αποτελεί ο Άγιος Νικόλαος και πρωτίστως ο Κύριος μας. Στο τέλος ο Σεβασμιωτατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλαξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου του Β σε όλο τον κόσμο.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....