Ιερατική Σύναξη Ι.Μ. Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 η Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων στη Νέα Ιωνία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, παρουσία απάντων των εφημερίων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ προλόγισε εκ μέρους του ιερού κλήρου ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ποιμαντικές και πνευματικές προκλήσεις της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τους ιερείς για την παρουσία τους, στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επικείμενη μακρά πνευματική αυτή περίοδο, επισημαίνοντας τόσο τους στόχους και τις προοπτικές, όσο και τις δυσκολίες που θα παρουσιασθούν στο απαιτητικό ποιμαντικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε επίσης την ιδιαιτερότητα της φετινής αυτής πνευματικής περιόδου για την τοπική Εκκλησία που οδηγεί στο Πάσχα και στην Ανάσταση του Κυρίου μας, η οποία συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε επίσης τους κληρικούς να αγωνίζονται καθημερινά στην εφαρμογή των εντολών του Θεού και να καθοδηγούν πνευματικά το λαό σύμφωνα με τον Ευαγγελικό λόγο, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες κοινωνικές, πολιτικές, υγειονομικές και οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η πατρίδα μας και η Ευρώπη.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος, καθώς πολλοί κληρικοί έθεσαν ερωτήματα προς τον Σεβασμιώτατο, εξέφρασαν προσωπικές απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα προέβησαν σε προτάσεις για διάφορα ποιμαντικά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις πατρικές του συμβουλές, ευχόμενος προς όλους καλή και ευλογημένη περίοδο Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....