Ιεροσολύμων: Η κατά Χριστόν παιδεία υπερβαίνει τη λογική

Τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου εόρτασαν χθες 26Οκτωβρίιου/ 8 Νοεμβρίου 2021 στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίκεντρο της εορτής ήταν το παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο Κεντρικό Μοναστηριακό του Πατριαρχείου κοντά στο οποίο βρίσκεται η ομώνυμη Σχολή.

Μετά την θεία Λειτουργία έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών της Πατριαρχικής Σχολής του Αγίου Δημητρίου σχολική εκδήλωση, και βιντεοπαρουσίαση, την οποίαν ευλόγησε διά της παρουσίας του ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος. Η βιντεοπαρουσίαση είχε θέμα το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου και την ιστορία της Σχολής του Αγίου Δημητρίου του Πατριαρχείου το οποίο αρχικά λειτούργησε ως Ελληνόφωνο, ενώ σήμερα λειτουργεί ως Αραβόφωνο για το ποίμνιο του Πατριαρχείου στα Ιεροσόλυμα.

Στην προσφώνησή του, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος σημείωσε ότι “Η παιδεία είναι εκείνη, η οποία μορφώνει ηθικώς και πνευματικώς τον άνθρωπον. Και τούτο διότι η γνώσις οδηγεί εις τον φωτισμόν της διανοίας, ο δε φωτισμός της διανοίας οδηγεί εις την αλήθειαν των πραγμάτων, δηλαδή της επιστήμης. Η κατά Χριστόν όμως παιδεία υπερβαίνει τα όρια της ανθρωπίνης λογικής και προάγει τον ευσεβή και δίκαιον μαθητήν του Χριστού εις το απόθετον κάλλος, δηλαδή εις την θεωρίαν της δόξης του Θεού”. 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....