Ηλιόεσσα η Σαντορίνη εόρτασε την Υπαπαντή του Κυρίου

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών προεξάρχοντος του Σεβ. Σύρου κ.Δωροθέου Β’, συνιερουργούντων και των Σεβ. Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμοθέου και Θήρας κ.Αμφιλοχίου, του και ποιμενάρχου. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ.Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο ιστορικό καθιερώσεως της εορτής από τη μαρτυρία του οδοιπορικού της Αιθερίας, έως και της σχετικής ομιλίας Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Ωσαύτως αναφέρθηκε στη διαχρονική επαλήθευση των προφητικών λόγων του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, ότι ο Χριστός θα είναι σημείο αντιλεγόμενο και ότι θα κείται εις πτώση και ανάσταση πολλών, και τέλος, αφού ευχαρίστησε τον προσκαλεσάμενο Μητροπολίτη Θήρας κ.Αμφιλόχιο, για την ευγένεια, την αρχοντιά και τη φιλάδελφη φιλοξενία, αναφέρθηκε στην Παναγία Μητέρα, και στον πόνο και την αγωνία της κάθε μητέρας για την ανατροφή και τη διαφύλαξη των παιδιών της από τη σκληρή πραγματικότητα της καθημερινότητας και τις παγίδες όσων προσπαθούν να εκμεταλλεύονται την απειρία και τον ενθουσιασμό της νεότητος.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας κατα την οποία συνευχήθησαν εκατοντάδες πιστοί, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές των Κυκλάδων, Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμας, ο ‘Επαρχος Θήρας, οι Αντιδήμαρχοι, Εκπαιδευτικοί και μαθητές των Σχολείων, και τους ύμνους τους οποίους απέδωσαν άριστα οι ιεροψάλτες του Ναού, ο Σεβ. κ.Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Ματθαίο, τους Ιεροψάλτες και διακονητές, τους εκπαιδευτικούς και μαθητές, τους εκκλησιασθέντες αδιακρίτως, ως και τον ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως επιχειρηματία κο Πατινιώτη.
Μετα ταύτα ακολούθησε Ιερά λιτάνευση της Εικόνος στους γραφικούς δρόμους των Φηρών, επικεφαλής έχουσα τη Δημοτική Φιλαρμονική.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....