Ημέρα χαράς και πανηγύρεως η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας

Ημέρα χαράς και πανηγύρεως η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, με κέντρο τον ομώνυμο Ναό της πόλεως Αρούσας και του χωριού Ιποάσι, το οποίο βρίσκεται στις στέπες της ευρύτερης περιοχής των Μασσάι της περιφέρειας Ιρίνγκα.

Στην Αρούσα τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθονίκου, ενώ πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία της εικόνας του Ευαγγελισμού προς αγιασμό των πιστών.

Στο Ιποάσι, η πανήγυρις είχε έντονο αφρικάνικο χρώμα. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν αρκετοί ιερείς της περιοχής, ενώ οι Μασσάι, που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ορθόδοξοι, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, για να τιμήσουν την Παναγία μας και να ζητήσουν τις σωστικές πρεσβείες Της για όλο τον κόσμο! Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν και ορθόδοξοι μαθητές από το κοντινό Δημοτικό Σχολείο συνοδευόμενοι από τον διευθυντή τους.

Μετά τη λιτανεία  και την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε πανηγυρική τράπεζα με ψάρι, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι με χαρά γεύθηκαν, μετά την πνευματική, και την υλική τροφή που προσφέρθηκε με πολλή αγάπη από την ομάδα των ομογενών αδελφών μας από τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Για ακόμη μια φορά τους ευγνωμονούμε για τη μεγάλη προσφορά τους στη διακονία του Συλλόγου μας, με σκοπό την υποστήριξη, υλική και πνευματική, του ιεραποστολικού έργου της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας. Το γεύμα προσφέρθηκε υπέρ αναπαύσεως Ευαγγελίας και Χρήστου, από τα παιδιά τους Αθανασία και Δημήτριο από τη Γερμανία.

Μετά το γεύμα, μια ακόμη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας φίλους. Διανεμήθηκαν σε όλους σχολικά είδη: τετράδια, μολύβια, σβίστρες, μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόροι. Ενώ ο διευθυντής παρέλαβε, εκ μέρους του Θεοφιλέστατου, δέματα με γραφική ύλη, απαραίτητα για τη Λειτουργία του σχολείου. Αυτό όμως που χαροποίησε τα παιδιά μας ήταν οι μπάλες που δόθηκαν στο σχολείο, προκειμένου να παίζουν ξέγνοιαστα στα διαλείμματα και στις ελεύθερες ώρες στο σχολείο τους.

Με απλά πραγματάκια εκφράζεται η αγάπη προς τους αδελφούς μας. Λίγο ψαράκι, μια μπάλα, ένα τετράδιο σου δίνουν πίσω τόσα χαμόγελα που κανένα ακριβό δώρο του κόσμου δεν θα μπορούσε να αντιπροσφέρει. Αυτή είναι η διακονία της Εκκλησίας μας στην Κεντρική Τανζανία. Μπορεί το εκκλησίασμα να μην υπολογίζεται σε πολλές εκατοντάδες ή χιλιάδες, όμως αυτοί οι άνθρωποι που προσέρχονται στη Θεία Λειτουργία βιώνουν μέσα τους την έλξη της αγάπης του Θεού και αναχωρούν από το ναό χαριτωμένοι, μεταφέροντας την ευλογία του Θεού στα σπίτια τους και στις οικογένειες τους.

Αυτή την ευλογημένη προσφορά της ιεραποστολικής διακονίας ας συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλοι μας, όσο μπορεί ο καθένας και με ό,τι έχει να προσφέρει, έτσι ώστε όλοι μαζί να βιώσουμε τον ποθούμενο Ευαγγελισμό για μια καλύτερη ανθρωπότητα, με αγάπη και ευλογία παρά Θεού.

Χρόνια πολλά και ευλογημένα! Η Παναγία να σκεπάζει και να χαριτώνει όλο τον κόσμο! Αμήν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....