Ημερίδα ενημέρωσης για την πρόληψη του Καρκίνου του παχέος εντέρου στη Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος  Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο, «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»  έχει ως βασικό του στόχο την υποστήριξη του έργου του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό ότι το Θεαγένειο είναι το μόνο ογκολογικό στη Β. Ελλάδα έχοντας την ευθύνη όλων όσοι πλήττονται από τη φοβερή αυτή ασθένεια. Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Σύλλογός μας δραστηριοποιείται για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων.

Παράλληλα, εργάζεται για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Θεαγενείου ως νοσηλευτικού και ερευνητικού ιδρύματος , εξειδικευμένου στην έρευνα , πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Το 2012, ο Σύλλογος δημιούργησε το   Κοινωνικό  Ογκολογικό  Ιατρείο-

φαρμακείο αποκλειστικά για ασθενείς που είναι ανασφάλιστοι ή στερούνται οικονομικής δυνατότητας.

 

Αναπτύσσοντας δίκτυο συνεργασίας με ανάλογους φορείς, ο Σύλλογος έχει ανταποκριθεί, έως τώρα, στις ανάγκες περισσότερων από 2.500 ασθενών, παρέχοντας δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, που προέρχονται από δωρεές πολιτών, συλλόγων, επιχειρήσεων, σωματείων και ιδρυμάτων κάθε νομικής μορφής και η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, οργάνωσε  εθελοντική  ομάδα η οποία στηρίζει το έργο του ακτινοθεραπευτικού τμήματος του Θεαγενείου, καθώς ο ημερήσιος  αριθμός ασθενών που εξυπηρετεί  ανέρχεται στους  220-250.

Ο Σύλλογος, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της πόλης μας και όχι μόνο, δίνει τη μάχη για την ενημέρωση γύρω από τα θέματα του καρκίνου και την πρόληψη η οποία σώζει ζωές.

Η χρονιά που διανύουμε είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου. Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Ενημέρωσης και παράλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με την πρόληψη αυτής της μορφής του καρκίνου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις

10:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

10:30     Καλωσόρισμα – Τοποθέτηση Καίτη Κοντοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου

Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο, «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»

11:00     Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Ενημέρωση – Πρόληψη

Δημήτρης Τζιλβές, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού – Ογκολογικού Τμήματος Α.Ν.Θ. Θεαγένειο Ρένα Οικονομίδου, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη για τον Συντονισμό Επιστημονικής Λειτουργίας, Κέντρο Υγείας Ευόσμου

12:00     Ευρωπαϊκός Σχεδιασμός  για την Πρόληψη του Καρκίνου – Εθνική

Πολιτική για την πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής, μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση του Καρκίνου (BECA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλέξης Γεωργούλης, Ευρωβουλευτής, μέλος της Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση του Καρκίνου (BECA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ειρήνη Αγαπηδάκη, Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας

13:00     Διαδραστική συζήτηση – Τοποθέτηση συμμετεχόντων – Συντονισμός:

Λέλα Κεσίδου, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συμμετοχή του Γαστερεντερολογικού – Ογκολογικού Τμήματος Α.Ν.Θ. Θεαγένειο Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Χορηγός επικοινωνίας TV 100  FM 100

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....