«Ιστορίες επιβίωσης: Πρόσφυγες και εργασία στις νέες πατρίδες»

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει έκθεση με τίτλο «Ιστορίες Επιβίωσης: Πρόσφυγες και εργασία στις νέες πατρίδες», με βασικό θέμα την επαγγελματική ενσωμάτωση των προσφύγων στους νέους τους προορισμούς και τη συμβολή τους τόσο στον κοινωνικό όσο και στον οικονομικό βίο της Ελλάδας, μέχρι και τη δεκαετία του ’40.

Η σπουδαία αυτή έκθεση διεξάγεται στη βιβλιοθήκη της Βουλής στο πρώην δημόσιο καπνεργοστάσιο. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο από το 2000 ανήκει στη Βουλή των Ελλήνων και στο οποίο έχουν προγραμματιστεί δεκάδες πολιτιστικές δράσεις υψηλού επιπέδου με επίκεντρο τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. 

Δύο ακόμα εκθέσεις πλαισιώνουν την κεντρική

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ακόμα συμπληρωματικές εκθέσεις πλαισιώνουν την κεντρική, δημιουργώντας ένα σκηνικό συνδιαλλαγής μεταξύ τους.

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «Το 1922 στον Τύπο», αφορά τη δημοσιογραφική καταγραφή των ιστορικών γεγονότων της εποχής, με ντοκουμέντα από εφημερίδες της Ελλάδας, της Μικράς Ασίας, της ομογένειας, αλλά και αγγλόφωνες.

Η δεύτερη έκθεση έχει ως επίκεντρο ιστορίες 27 καλλιτεχνών με προσφυγική καταγωγή, με βάση 44 έργα τα οποία δημιούργησαν ειδικά γι’ αυτήν την έκθεση. Τίτλος της εικαστικής δράσης: «Πρόσφυγες: 1922+ επιβίωση-ενσωμάτωση».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....