Ιστορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ

Θερμής και εγκάρδιας υποδοχής από τον Πρόεδρο κ. Χάρη Δανάλη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας, έτυχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, κατά την πρώτη και ιστορικού χαρακτήρα επίσκεψή του στα γραφεία της Οργάνωσης, η οποία έγινε την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ιστορική, καθότι για πρώτη φορά Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας επισκέφθηκε την έδρα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΝΟ στο Lakemba του Σύδνεϋ και παρακάθησε σε πανηγυρική συνεδρία με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη, τον πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ. Στέφανο Τινικασβίλι και τον Αρχιδιάκονο κ. Αθηναγόρα Καρακωνσταντάκη, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλα τα μέλη της Διοίκησης της Κοινότητας και να συζητήσουν, σε άριστο κλίμα, για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, είχε και τη δυνατότητα να δει τα σχέδια των μελλοντικών εγκαταστάσεων της Κοινότητας και να ευχηθεί στον Πρόεδρο και στα μέλη ταχεία ολοκλήρωση και ευόδωση των εργασιών.

Κατά τη συζήτηση που διεξήχθη, εκφράστηκε η κοινή βούληση των μερών για ομόνοια, ενότητα και συνεργασία, στοιχεία τα οποία εξασφαλίζουν τις προοπτικές για ένα ελπιδοφόρο και ευοίωνο μέλλον, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....