Ιστορική και χαρμόσυνος η εφετινή πανήγυρις, επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής Παναγίας Πελεκητής

Η Ιερά Μητρόπολή Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  καυχάται για τα πολλά Προσκυνήματα, τις πολλές Ιερές Μονές, τους τόπους προσευχής εις τους οποίους προσέρχονται οι Χριστιανοί μας για να δοξολογήσουν το Πανάγιον Όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και να λάβουν την χάρη της Παναγίας και των Αγίων μας.

Ένας τέτοιος τόπος ιερός είναι και η σεβασμία Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής, η οποία κατείχε ως ιερό σέβασμά της την ιστορική και θαυματουργό Εικόνα της «Παναγίας Πελεκητής». Δυστυχώς όμως χέρια αισχρά και βέβηλα έκλεψαν το Ιερό αυτό Σέβασμα και στέρησαν την παρουσία του από τους πιστούς χριστιανούς.

Το Ηγουμενοσυμβούλιο με πρωτοστάτη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής με κόπους και βασάνους και θυσίες πολλές κατάφερε με την χάρη της Παναγίας μας και την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου να αποκτήσει πιστό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνος για να προσκυνείται η Παναγία μας και να δοξολογείται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Το εσωτερικό της Ιεράς Εικόνος αγιογραφήθηκε από τον γνωστό αγιογράφο Ιερομόναχο Λουκά Ξενοφωντινό.

Το εξωτερικό περίβλημα φιλοτεχνήθηκε από τον ασημουργό κ. Χαράλαμπο Καμπανόπουλο και τους συνεργάτες του.

Πράγματι, ιστορική και χαρμόσυνος η χθεσινή ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, για την Ιερά Μονή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος κόμισε και εγκατέστησε πιστό αντίγραφο της κλαπείσας ιεράς εικόνος της Παναγίας προ της ακολουθίας του Εσπερινού, επί τη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, κατά την οποία πανηγυρίζει το Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως τέλεσε την μοναχική κουρά του Δοκίμου της Ιεράς Μονής κ. Παναγιώτου Μπαρούτα εξ Αργυρίου Βραγκιανών, στον οποίον έδωσε το όνομα Δαμιανός. Το όνομα στον νέο Μοναχό δόθηκε προς τιμήν του κτίτορος της Ιεράς Μονής Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εκ Μυριχόβου.

Κατά την Υποδοχή, την ακολουθία του Εσπερινού και την Μοναχική Κουρά μετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Κορώνης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, ιερείς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ο παναγιόφιλος λαός του Θεού.

1 Custom

2 Custom

2a Custom

3 Custom

4 Custom

5 Custom

6 Custom

7 Custom

8 Custom

9 Custom

10 Custom

11 Custom

12 Custom

13 Custom

14 Custom

15 Custom

16 Custom

17 Custom

18 Custom

19 Custom

20 Custom

21 Custom

22 Custom

23 Custom

24 Custom

25 Custom

26 Custom

28 Custom

29 Custom

30 Custom

31 Custom

32 Custom

33 Custom

34 Custom

35 Custom

36 Custom

37 Custom

38 Custom

39 Custom

40 Custom

41 Custom

42 Custom

43 Custom

44 Custom

45 Custom

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....