Kαθηγητές και φοιτητές από το Καθολικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων στον Αρχιεπίσκοπο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Πενήντα καθηγητές και φοιτητές από το Καθολικό Πανεπιστήμιο των Παρισίων συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο Κοσμήτορας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και μίλησε για την σημασία του διαλόγου και την Συνοδικότητα. Ο Αρχιεπίσκοπος τους καλωσόρισε και αναφέρθηκε σε ουσιαστικά ζητήματα που τους απασχολούν. Μίλησε για τις ιερατικές συνάξεις που πραγματοποίησε πρόσφατα η Ι.Α.Α. και στο θέμα που αναπτύχθηκε αναφορικά με τις σχέσεις των κληρικών με τον Επίσκοπό τους. Τόνισε, επίσης, ότι όποια θέματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται όλα συνοδικά.

Στην συνέχεια αρκετοί φοιτητές πήραν τον λόγο και ευχαρίστησαν τον Μακαριώτατο, ενώ του έθεσαν διάφορα ερωτήματα και ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Οι Καθηγητές και οι φοιτητές τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ κατά την παραμονή τους στην Αθήνα θα επισκεφθούν την Νομική και την Θεολογική Σχολή Αθηνών, αλλά και τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και το Βυζαντινό Μουσείο. Σκοπός του ταξιδιού τους στην Κωνσταντινούπολη και στην Αθήνα είναι να αντιληφθούν πώς λειτουργεί η έννοια της Συνοδικότητας, αφού μία τέτοια πρακτική θέλει να υιοθετήσει η Καθολική Εκκλησία.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....