ΚΕΣΟ και ΠΕΟΟ «έδρασαν» στα ανήλικα προσφυγόπουλα της «Συνύπαρξις» ΑΜΚΕ με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου

Την δομή φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος, στη Κυψέλη επισκέφτηκε το πρωί της Πέμπτης (24/11) κοινή αντιπροσωπεία, του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και   της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ)  για οπτομετρικούς ελέγχους σε 25 από τα 200 περίπου  ανήλικα ασυνόδευτα  προσφυγόπουλα, που φιλοξενούνται συνολικά,  σε τέσσερεις αντίστοιχες δομές στην πρωτεύουσα και σε όμορους δήμους της Αθήνας.

Η κοινή δράση ΚΕΣΟ –ΠΕΟΟ πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. κ. Ιερωνύμου, καθώς και αναπληρωτή Προέδρου του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, Πανιερώτου Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου. Και εντάσσεται στις αυτοχρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες, που έχουν αναπτύξει  οι δυο φορείς  από κοινού, κατά την τελευταία πενταετία σε Σωφρονιστικά Καταστήματα της Επικρατείας,  σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, σε Ιδρύματα Μητροπόλεων για ΑΜΕΑ και τελευταία σε ακριτικές περιοχές.

Δράσεις, που μόλις προχθές  αποκόμισαν επαίνους από την ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και έρχονται να υπογραμμίσουν μέσα από τα ζοφερά γεγονότα της επικαιρότητας, ότι όλοι οι φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα δεν είναι ίδιοι, αλλά υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις, που σκύβουν με αγάπη και συνέπεια στα παιδιά ως πλάσματα του Θεού, πέρα από θρησκεία, χρώμα, προέλευση και πεποιθήσεις.

Την ομάδα του ΚΕΣΟ αποτελούσαν:  η κα Μαρία Τάταρη και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σουπούρτζής μέλη του ΔΣ, η Γεν Διευθύντρια κα Μαίρη Πίνη, η οφθαλμίατρος κα Αναστασία Σερέπα μέλος του ΙΣΑ, η Κοινωνική Λειτουργός κα Ειρήνη Χαιρέτη και ο Συντονιστής  των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κ. Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

Την ομάδα της ΠΕΟΟ συνέθεταν:  ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Στέλιος Μυλόβας, η γγ κα Παναγιώτα Σιδέρη,  ο κ. Γιώργος Κλάδος μέλος του ΔΣ και οι οπτικοί Σισμάνης Γεράσιμος, Γαλάτης Γιώργος και η Νασού Ρέα όλοι μέλη της ΠΕΟΟ

Την αντιπροσωπία ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ στη δομή της Κυψέλης υποδέχθηκε ο Γεν. Διευθυντής του συγκεκριμένου Οργανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Παντελεήμονας Παπασυνεφάκης μαζί με συνεργάτες του. Αφού τους ξενάγησαν στις σύγχρονες υποδειγματικές εγκαταστάσεις της δομής, ενημερώθηκαν για το τρόπο λειτουργίας της και μετέφεραν τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου Προέδρου της Συνύπαρξις Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Το ΚΕΣΟ εκτός της πρωτοβουλίας της δράσης μετέφερε από το Κοινωνικό του Παντοπωλείο στη «Συνύπαρξις» για όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά που έχει υπό την προστασίας της είδη ατομικής υγιεινής, διατροφής, ένδυσης, υπόδησης, αλλά και χαλιά για τις ανάγκες των δομών φιλοξενίας

Μετά το πέρας της δράσης,  ο Γενικός Διευθυντής της δομής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Παντελεήμονας Παπασυννεφάκης απευθύνθηκε στα παιδιά και τους είπε ότι «μπορεί να  σήμερα να χάσατε το σχολείο, αλλά κερδίσατε με την εξέταση, που έγινε, από την γιατρό κα Αναστασία  Σερέπα και τους Οπτικούς μελή της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών».

Το ΚΕΣΟ ήδη έχει φέρει ως δώρα κάποια πράγματα για εσάς, που θα σας μοιραστούν. Ευχαριστώ πολύ την Διοίκηση του ΚΕΣΟ και την Γενική του Διευθύντρια κα Πίνη, καθώς και τον Πρόεδρο της ΠΕΟΟ κ. Στέλιο Μυλόβα, το Προεδρείο της Ένωσης, καθώς  και τους οπτικούς, για την ωραία αυτή δράση, να βρεθούν κοντά μας και να πραγματοποιήσουν οπτομετρικούς ελέγχους».

Ακολούθως  ο π. Παντελεήμων, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους διερμηνείς, που βοήθησαν στο σύνολο της διαδικασίας. Απένειμε δε στον Πρόεδρο της ΠΕΟΟ και στη Γενική Διευθύντρια του ΚΕΣΟ από μια εικόνα  με τον Χριστό Πρόσφυγα, ενώ στα υπόλοιπα μελή της αντιπροσωπείας ΠΕΟΟ-ΚΕΣΟ προσφέρθηκε από μια αναμνηστική κούπα.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΟΟ κ. Στέλιος Μυλόβας ευχαρίστησε την δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και το ΚΕΣΟ, που μεσολάβησε,  ώστε να υλοποιηθεί η σημερινή δράση και υποσχέθηκε ότι σε τέτοιες παραδειγματικές επισκέψεις, αν απαιτηθεί η ΠΕΟΟ θα ανταποκριθεί εκ νέου.

Τέλος η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ  κα Μαίρη Πίνη  ευχαρίστησε  τον π. Παντελεήμονα για την φιλοξενία και την αποδοχή εκ μέρους της Συνύπαρξης, καθώς και τα μελή της δομής  και κυρίως την κα Βάμβουρα για την διαδικασία των προετοιμασιών, που απαιτήθηκαν, με στόχο την υλοποίηση της παρούσας επίσκεψης.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....