ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ επέστρεψαν στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα κρατώντας τα γυαλιά οράσεως

Με αγκαλιές χαμογέλα από παιδιά και εργαζόμενους,  με πολλά ευχαριστώ και με αισθήματα θαυμασμού για την συνεπή επιστροφή αντιπροσωπείας ΚΕΣΟ-ΠΕΟΟ, στο χώρο τους, μας  υποδέχθηκαν   στο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας  του Γεωργίου & της  Αικατερίνης Χατζηκώνστα, ένα μήνα μετά από την προηγούμενη φιλανθρωπική  επίσκεψη,  που πραγματοποιήσαμε εκεί, στις 8/9 το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  και η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), στο πλαίσιο των κοινών κοινωνικών δράσεων, που εκπονούμε οι δυο φορείς σε Ιδρύματα(φυλακές, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και Παιδικής Προστασίας),  σε Σχολεία σε ακριτικές περιοχές και δομές κατά την τελευταία πενταετία.

Περάσαμε την πόρτα του Ιδρύματος λίγο μετά τις 13.30μμ, της Παρασκευής(14/10) ώστε να έχουν προλάβει τα παιδιά, να έχουν επιστρέψει από το σχολείο.

Θυμίζετε ότι το Ίδρυμα Χατζηκώστα είναι  (ΝΠΙΔ) και προσφέρει τις υπηρεσίες του, στα παιδιά, στην Οικογένεια  και στην  Ελληνική Κοινωνία   γενικότερα, εδώ και 160 χρόνια.

Εκ μέρους του ΚΕΣΟ συμμετείχαν οι κυρίες Μάρθα Σαμαρά (Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας) του ΔΣ, η Γενική Διευθύντρια του φορέα κα Μαίρη Πίνη και ο συντονιστής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης.

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών –Οπτομετρών(ΠΕΟΟ) συμμετείχαν η κα Γιώτα Σιδέρη Γενική Γραμματέας του ΔΣ της ΠΕΟΟ, ο Γιώργος Κλάδος μέλος του ΔΣ της ΠΕΟΟ, και η Εβίτα Δρακουλάκη.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη η οποία μετέφερε στα παιδιά τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου για υγεία,  πρόοδο και καλές επιδόσεις στο σχολείο, δεδομένου ότι η σχολική χρονιά πορεύεται δυναμικά.

Κατά την προηγούμενη επίσκεψη εξετάστηκαν συνολικά 30 άτομα(25 παιδιά και 5 εργαζόμενοι). Από τον έλεγχο αυτό κατασκευάστηκαν για επίδοση 20 ζευγάρια γυαλιά

Από το περίσσευμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου εκ μέρους του ΚΕΣΟ προσφέρθηκαν στα παιδιά λιχουδιές  σοκολατοειδή, μέρος των οποίων οι κυρίες Σαμαρά και Πίνη και ο Κωνσταντίνος Σαλεβουράκης  προσέφεραν στα παιδιά. Η υπόλοιπη ποσότητα παραδόθηκε στο προσωπικό του Ιδρύματος για να διαχειριστεί αυτό, την διανομή τους στα φιλοξενούμενα παιδιά.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....