Κηδεία αγνοούμενου και αποκαλυπτήρια μνημείου πεσόντων και αγνοουμένων στην κοινότητα Λαζανιά

Στις 11.00 π.μ. της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της εξοδίου ακολουθίας του ήρωα Παντελή Χαραλάμπους από τη Λαζανιά, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαζανιάς, ο οποίος δολοφονήθηκε στην αντίσταση προασπιζόμενος τη νομιμότητα της δημοκρατίας, στον Άγιο Τυχωνα Λεμεσού.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο κ. Αριστοφάνης Γεωργίου, τέως βουλευτής και δικηγόρος.
Μετά τον επικήδειο λόγο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Ακολούθησε η ταφή των ιερών λειψάνων στο κοιμητήριο που βρίσκεται στην αυλή της εκκλησίας Αγίου Γεωργίου.

Στη συνέχεια, ο Πανιερώτατος τέλεσε τον αγιασμό και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 4 πεσόντων Χαράλαμπου  Χριστοφή και Τάσου Χριστοφή από το Φικάρδου, Παντελή Χαραλάμπους από την Λαζανιά και Χριστάκη Κόμπου από τη Λεμεσό.

Παρόντες τόσο στην εξόδιο ακολουθία όσο και στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ήταν ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, ο Βουλευτής ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστόφιας, ο Δήμαρχος Γερίου κ. Νεόφυτος Παπαλαζάρου, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οι Κοινοτάρχες Λαζανιάς, Γουρίου, Φικάρδου, Κλήρου, Αγίου Ιωάννη Μαλούντας, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, συγγενείς των ηρώων και πλήθος κόσμου που συνέρρευσε να τιμήσει τους 4 ήρωες.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....