«Κλείδωσε» η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, υπεριδπλασιάζονται τα ποσά, ποια άλλα μέτρα εξετάζονται

Η νέα επιδότηση, στην οποία φέρεται να κατέληξε η κυβέρνηση, θα είναι αυξημένη από 110% έως και 150% και αναμένεται να κυμανθεί από 39 ευρώ έως και 45 ευρώ τον μήνα ανά λογαριασμό ρεύματος, έναντι των 18 ευρώ που είναι σήμερα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα επιδότηση θα είναι υπερδιπλάσια των ανατιμήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά, επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμη και σήμερα σχετικές ανακοινώσεις.

Η αύξηση της επιδότησης έρχεται ενόψει του δεύτερου μεγάλου κύματος ανατιμήσεων που θα χτυπήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα αφορά τις καταναλώσεις του Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο έκλεισε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στα 198,32 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Είναι υψηλότερη σχεδόν 50% τον Σεπτέμβριο (134,73 ευρώ ανά Μεγαβατώρα), ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό Οκτώβριο η ανατίμηση είναι 320% (47,22 ευρώ ανά Μεγαβατώρα).

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....