Κoμισιόν εναντίον Τουρκίας: Να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας

Κoμισιόν εναντίον Τουρκίας: Να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας

Την ετήσια έκθεση για τις προς ένταξη χώρες και την πρόοδο την οποία έχουν σημειώσει παρουσίασε η Κομισιόν. Όσον αφορά στην Τουρκία σημειώνεται ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η ΕΕ έχει στρατηγικό συμφέρον για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη σχέσης συνεργασίας και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία».

 

 

 

Τουρκία εναντίον Κομισιόν: Δεν είστε αρμόδιοι για Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο

 

«Πυρά» κατά της Κομισιόν εξαπέλυσε η Τουρκία για την έκθεση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα (19.10.2021), στη οποία καλούσε τη γειτονική χώρα να αποφύγει απειλές και ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας. 

 

Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως «δεν δεχόμαστε αβάσιμους ισχυρισμούς και άδικες επικρίσεις, ειδικά στα πολιτικά κριτήρια και στο κεφάλαιο Δικαιοσύνη και Θεμελιώδη Δικαιώματα». Παράλληλα, η Άγκυρα απορρίπτει τις «ασυνεπείς και προκατειλημμένες ελληνικές θέσεις στην έκθεση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για θέματα που σχετίζονται με θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου και της Κύπρου» σημειώνοντας πως «δεν εμπίπτουν κυρίως στην αρμοδιότητα της ΕΕ».

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....