Κοντά στους στρατευμένους ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου

Στον απόηχο της κοσμοσωτήριας εορτής των Χριστουγέννων και εν όψει της Πρώτης του Νέου Έτους ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε τους στρατευμένους μας, που υπηρετούν στα Φυλάκια της παραμεθορίου, για να τους μεταφέρει το μήνυμα των αγίων ημερών, που είναι μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης, αποκομίζοντας συγχρόνως την διαπίστωση ότι τα στρατευμένα νειάτα της Πατρίδας μας με ακμαίο το φρόνημα και με γενναιότητα, αυτές τις μέρες που οι άλλοι συνομήλικοι τους διασκεδάζουν, αυτοί ανύστακτοι αγρυπνούν υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα της Πατρίδας και τα ιδανικά του έθνους μας και εξασφαλίζουν την δυνατότητα στο λαό μας να επιδίδεται σε έργα ειρήνης, προόδου και ευημερίας.

Ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόμενος παραμεθόριες μονάδες μετέφερε στο ένστολο προσωπικό τους τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και τις προσωπικές του για υγεία προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ευτυχία, εξαίροντας την αφοσίωσή τους στο καθήκον και την αποστολή τους. Μαζί με χρήσιμα γι’ αυτούς είδη διένειμε σε όλους την Καινή Διαθήκη, σε απόδοση στην νεοελληνική, προσφορά της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος στις 27 Δεκεμβρίου ε.έ. επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Ορμενίου, Δίλοφου και Μαρασίων, όπου τον υπεδέχθη ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος, Συνταγματάρχης Βαρδής Χαρκιανάκης, το εμβληματικό ΕΦ1, όπου τον υπεδέχθη ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Πέτρος Δασκαλάκης, και στη συνέχεια τα ΕΦ7 και ΕΦ10, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Συνταγματάρχη Σταύρο Ψωφίδη.

Την επομένη ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο Πετράδων, όπου τον υπεδέχθη ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, και στη συνέχεια το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γέφυρας Πυθίου, όπου τον συνόδευε ο Διοικητής της 30ής Tαξιαρχίας, Tαξίαρχος Ευστάθιος Κοκκινίδης.

 

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....