Κοπή Αγιοβασιλόπιτας Συνδέσμου Εφημερίων Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου

Ο Σύνδεσμος Εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως μας « Όσιος Κυρ- Ιωάννης ο Ξένος» έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του στην, κατάμεστη από Ιερείς, τις οικογένειες τους και συνεργάτες της Εκκλησίας, Ενοριακή αίθουσα της Ενορίας Δραπανιά. Ο Επίσκοπος μας ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και, ακολούθως, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αιδ. Πρωτ. π. Αλέξανδρος Φαντάκης, καλωσόρισε και χαιρέτισε, αναφερόμενος στην αποστολή του Ιερέως, στην ευθύνη και το χρέος ως και τις ποιμαντικές δυσκολίες των καιρών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο Σύνδεσμος μας δεν είναι ένα συνδικαλιστικό όργανο, αλλά συνδετικός κρίκος, σύνδεσμος αγάπης με τον πατέρα και Επίσκοπο  Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου  κ. Αμφιλόχιο και όλους εμάς που διακονούμε την τοπική  Εκκλησία. Σύνδεσμος όμως ενότητας και αγάπης και στην μεταξύ μας συναναστροφή και συνοδοιπορία».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Αιδ. Πρωτ. π.Αντωνίου Σαπουνάκη, εκπροσώπου Συνδέσμου Κληρικών της Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου, του Αιδ. Πρωτ. π. Σπυρίδωνος Κουτσαυτάκη, εκ μέρους του Παγκρητίου Συνδέσμου Κληρικών, ως και του Δημάρχου Κισάμου κ. Γεωργίου Μυλωνάκη, εκφράζοντας όλοι ευχές και προσδοκίες. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμφιλόχιος εξέφρασε την χαρά του δια την «κοινωνία αυτή της ενότητας και της αγάπης», συνεχάρη τον άξιο Πρόεδρο του Συνδέσμου Αιδ. Πρωτ. π. Αλέξανδρο Φαντάκη ως και όλο το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, τόσο δια την άριστη οργάνωση της εσπερίδας, όσο και δια τον ιερό ζήλο προσφοράς και διακονίας εις την «τοπική μας Εκκλησία».

Αναφέρθηκε στις ποιμαντικές προκλήσεις των καιρών και κάλεσε τους Κληρικούς σε «πνευματική αφύπνιση και εγρήγορση», καθώς ως είπε «οι καιροί ου μενετοί», ευχαριστώντας τους δια την «πολύτιμη διακονία και μαρτυρία» που δίδουν στις Ενορίες τους και την κοινωνία εν γένει. Ευχαρίστησε και όλους τους εκλεκτούς συνδαιτημόνες, την Ενορία Δραπανιά, Εφημέριος της οποίας είναι ο Αιδ. π. Αλέξανδρος Φαντάκης, ως και τις πολλές εθελόντριες που, με περισσή αγάπη, διακόνησαν προσφέροντας ποικιλία πλουσίων εδεσμάτων. Η όμορφη αυτή εσπερίδα πλουτίστηκε με ποιοτική ζωντανή μουσική.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....