Κοπή Βασιλόπιτας στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου

Κάθε χρόνο στις 2 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ιερουργεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου, όπου συμμετέχουν νεανικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως και χιονοδρόμοι. Φέτος όμως, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λαμπρή Πανήγυρη του προστάτου των Χιονοδρόμων, Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

 

 

Ωστόσο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων, την επομένη της εορτής του Οσίου Σεραφείμ, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, μετέβη στον Ιερό Ναό του χιονοδρομικού κέντρου, όπου και συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων ευλόγησε την βασιλόπιτα του Χιονοδρομικού Κέντρου, καλωσόρισε τον Υφυπουργό και ευχήθηκε ο Όσιος Σεραφείμ, να ευλογεί και να προστατεύει όπως πάντοτε το Χιονοδρομικό Κέντρο και συντόμως με την βοήθεια του Θεού, να ξεπεραστεί ο μεγάλος πειρασμός και να επανέλθει στην κανονική λειτουργία του.

 

 

Παρόντες κατά την κοπή της Βασιλόπιτας ήταν ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας και κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης K. M. Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Χιονοδρομικού Κέντρου και λοιποί τοπικοί πολιτικοί άρχοντες και εκπρόσωποι φορέων.

 

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο Αθλητισμού και Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για προγράμματα χρηματοδότησης που θα αναβαθμίσουν το Χιονοδρομικό Κέντρο, ως προς τη λειτουργία του, και θα το καταστήσουν υψηλά στο ενδιαφέρον του κοινού.

 

 

Στο τέλος βραβεύτηκε ο παλαιότερος χιονοδρόμος του Κέντρου κ. Σταύρος Πλατίτσας (94 ετών), ενώ ακολούθησε γεύμα.

 

 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....