Σήμερα εορτή της Αγίας Αικατερίνης οι πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς . Προσευχόμαστε πιο πολύ από ποτέ στους Αγίους μας να μας συγχωρέσουν και να γυρίσουμε στον ορθό δρόμο του Χριστού. Στην 4Ε κάθε βράδυ πιο πολύ από ποτέ προσευχόμαστε μαζί στις 22:45. Παντού όλοι μας πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να ζητήσουμε συγχώρεση . Να καταλάβουμε τα λάθη μας , όλων μας . Έξω από τους ιερούς ναούς δυστυχώς είχαμε «τηλεοπτική αστυνομία» , η οποία σχολίαζε πως δεν εφαρμόζονται τα νέα μέτρα και δεν ελέγχονται οι πιστοί. Τα μέτρα φυσικά και εφαρμόζονται κατά γενική ομολογία , οι πιστοί πειθαρχούν πάντοτε και το έχουν αποδείξει. Τα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να κλείσει ξανά η οικονομία, παρότι χώρες της Ευρώπης, η μία μετά την άλλη βάζουν το lockdown στο τραπέζι για να ανακόψουν την επιδρομή του νέου κύματος κορονοϊού.
ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
Η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Αφρική. Ονομάστηκε B.1.1.529 και προκαλεί συναγερμό επειδή φέρει υπερβολικά μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων και κανείς δεν ξέρει πόσο μεταδοτική μπορεί να είναι. Έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα, τρία στη Μποτσουάνα, όπου αρχικά βρέθηκε το νέο στέλεχος του ιού, έξι στη Νότια Αφρική και ένα στο Χονγκ Κονγκ (σε ταξιδιώτη που επέστρεφε από τη Ν. Αφρική).
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον ιολόγο δρα Τομ Πίκοκ του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τον Guardian και τον Independent, ανησυχούν μήπως η νέα παραλλαγή επεκταθεί και πυροδοτήσει νέα κύματα της πανδημίας, που μάλιστα θα διαφεύγουν από τις άμυνες του οργανισμού.
Η παραλλαγή διαθέτει 32 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη-ακίδα του κορονοϊού, που αυτός χρησιμοποιεί για να διεισδύει στα ανθρώπινα κύτταρα και να τα μολύνει και η οποία αποτελεί τον βασικό στόχο των εμβολίων. Όπως είπε ο Πίκοκ, «ο απίστευτα μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα υποδηλώνει ότι η παραλλαγή αυτή μπορεί να αποτελεί πηγή πραγματικής ανησυχίας», γι’ αυτό, τόνισε, «πρέπει να παρακολουθείται πάρα πολύ λόγω του τρομερού προφίλ της πρωτεΐνης ακίδας της». Πρόσθεσε πάντως ότι μπορεί να αποδειχθεί τελικά ότι δεν είναι πολύ μεταδοτική.
Από την άλλη, ο καθηγητής κλινικής μικροβιολογίας Ραβί Γκούπτα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ανέφερε ότι το εργαστήριο του βρήκε πως δύο από τις μεταλλάξεις φαίνεται αφενός να αυξάνουν τη δυνατότητα του ιού να μολύνει και αφετέρου μειώνουν τη δυνατότητα να αναγνωριστεί από τα αντισώματα. «Πράγματι δείχνει να προκαλεί ανησυχία με βάση τις μεταλλάξεις που έχει», όπως είπε.
Ξεκινούν τα μονοκλωνικά αντισώματα στην Πάτρα –
Ξεκινάει από αύριο, Παρασκευή (26/11) η χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Σε πρώτη φάση το υπουργείο Υγείας διέθεσε 70 σκευάσματα από τα 2.000 που έχει προμηθευτεί συνολικά η χώρα μας.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Σε τροχιά lockdown μπαίνει, ένα μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Ευρώπη καθώς ο κορονοϊός σαρώνει ανενόχλητος, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στις περισσότερες χώρες και πιέζοντας τα συστήματα υγείας.
Ήδη, μπροστά στον κίνδυνο αναζωπύρωσης της πανδημίας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) χτύπησε σήμερα καμπανάκι, καλώντας τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν «επειγόντως» μέτρα.
Μετάνοια και προσευχή φίλες και φίλοι από όλους μας , σε όποιο αξίωμα κι αν βρισκόμαστε !