Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Παναγία Ξενιά

Την Κουρά της Μεγαλοσχήμου Μοναχής Υπομονής, με καταγωγή από τα Κανάλια, τέλεσε το Σάββατο 13/4, στην Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρούσα αντιπροσωπειών Ιερών Μονών και πλήθους προσκυνητών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την υπομονή της Αδελφής Υπομονής, η οποία μονάζει στην Μονή επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια και τόνισε την αξία της μεγάλης αυτής αρετής. «Πρόκειται για την υπομονή που πρέπει να έχουμε στην σχέση μας με τον Θεό, γιατί μόνον έτσι φθάνει κανείς σε αληθινή ενότητα μαζί Του… Θέλει υπομονή ο αγώνας με τον εαυτό μας, για ν’ αποβάλλουμε τον παλαιό άνθρωπο και να γίνουμε νέοι εν Χριστώ άνθρωποι… Αυτή την ζωή καλείται να ζήσει κάθε Μοναχός. Χρειάζεται υπομονή στις σχέσεις μας με τους άλλους, που έχουν τον χαρακτήρα και τις ιδιοτροπίες τους. Το Κοινόβιο καλεί σε άσκηση συνύπαρξης, συμπόρευσης, συμπροσευχής και συνασκήσεως. Και όλα αυτά θέλουν υπομονή. Αυτή η αρετή αντανακλά στην ζωή όλων μας, μέσα στην οικογένεια, μάλιστα, για να γίνει εφικτή η αγάπη και να αποφθεχθεί η βία, που στιγματίζει την ζωή των νέων μας, στην εποχή μας… Οι Χριστιανοί καλούμαστε να φέρουμε το φως του Χριστού, για να είναι η ζωή μας κήρυγμα ζωής για όλους».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Μονής Ξενιάς, όπου φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και η Αγία Ζώνη Της και είναι, πλέον, πόλος έλξης πλήθους προσκυνητών και από το εξωτερικό, ενώ σφραγίζει την ιστορία της Τοπικής μας Εκκλησίας. Μίλησε, επίσης, για τον αγώνα της ανοικοδόμησης της παλαιάς Ιεράς Μονή, ενώ μνημόνευσε πρόσωπα ιερά που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ζωή και στην πρόοδο της Μονής.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....