Κουρά Μοναχού στην Κανάγκα

Το απόγευμα του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας τελέστηκε η μοναχική κουρά του δοκίμου μοναχού Ναθαναήλ, όπου έλαβε το όνομα Θεόδωρος.

Ο νέος μοναχός κατάγεται από την Κανάγκα και για πολλά χρόνια έψαλε στον Ναό του Αγίου Ανδρέου. Εδώ και ένα χρόνο εισήλθε στην Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου Κανάγκας όπου και χθες το απόγευμα έλαβε το Αγγελικό σχήμα.

 

 

 

Μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος ανέφερε:

“Μη στενοχωρηθείς παιδί μου που η ζωή σου θα είναι μια συνεχόμενη νηστεία, αγρυπνία, παρθενία, γονυκλισίες, ταπείνωση, υπομονή, υπακοή, αφιλοχρηματία. Να χαίρεσαι γιατί σε όλα αυτά θα μιμήσε τους Αγίους Αγγέλους. Ένσαρκος άγγελος θα αναδειχθείς που θα ευωδιάζεις από αρετές. Λαμβάνεις αυτό το όνομα το οποίο φέρει και ο πνευματικός πατέρας της Αφρικής, ο Πατριάρχης μας κ.κ. Θεόδωρος. Εκείνος δεν υπολογίζει κόπους και μόχθους και τρέχει σε όλη την Αφρική για να σκορπίσει ευλογίες πνευματικές. Έτσι και εσύ μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι μέσα στην μάνδρα της μονής σου και με την αγία σου ζωή να σκορπάς πνευματικές ευλογίες στην Κανάγκα και σε όλο το Κογκό”.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....