«Κρήτη και Πόντος σμίξανε…» σε εκδήλωση στην Αθήνα

Μία μοναδική συνάντηση της Κρήτης και του Πόντου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου της Αθήνας, μέσα από μία μοναδική εκδήλωση όπου ξετυλίχθηκαν η παράδοση, οι αξίες και τα ιδανικά των δύο ιστορικών περιοχών.

Ο σύλλογος Κρητών Αγίου Δημητρίου και η Ένωση Ποντίων «Η Μαύρη Θάλασσα» ένωσαν δυνάμεις και συνεργάστηκαν με βασικό στόχο να φέρουν κοντά τους Κρητικούς και τους Πόντιους, με την κρητική και την ποντιακή λύρα να έχουν την τιμητική τους.

Μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών στην Αττική

Ο χώρος εκδηλώσεων του γηπέδου του Αγίου Δημητρίου γέμισε ασφυκτικά, με το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των δύο συλλόγων. Μάλιστα, η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών όσον αφορά στην προσέλευση και συμμετοχή του κοινού.

«Κρήτη και Πόντος σμίγουνε» το κεντρικό σύνθημα, με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Κακλής, ο Γιάννης Μακριδάκης, ο Σταύρος Σουλακιώτης και ο Γιώργος Καραγιώργης από την πλευρά των Κρητικών και οι Ανέστης και Νίκος Ιωακειμίδης από την πλευρά των Ποντίων να δίνουν τον ρυθμό.

Πιασμένοι χέρι-χέρι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παραδοσιακά εδέσματα από την Κρήτη και τον Πόντο, όπως το σασλίκ, το πιροσκί, το γαμοπίλαφο και ο ντάκος. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η εικόνα με τους Κρητικούς και τους Πόντιους να πιάνονται χέρι-χέρι και να χορεύουν, στέλνοντας το μήνυμα ότι η παράδοση και οι αξίες δεν αλλοιώνονται παρά τις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....