Κύπρος: Αύριο Σάββατο η εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σε συνεδρία σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου και καθόρισε την ημερομηνία εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου.

Όπως αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, η εκλογή θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή Χριστουγέννων, μετά τη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει το μήνυμα για την εκλογή στον παλαιό καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Λευκωσίας.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος εξέτασε τις δύο ενστάσεις που είχαν αποβληθεί για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, τις οποίες και απέρριψε. Επικύρωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου που έγιναν την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου. Επικύρωσε, επίσης, το υπό του λαού αναδειχθέν τριπρόσωπο υποψηφίων για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Το τριπρόσωπο απαρτίζεται εκ των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Πάφου κ. Γεωργίου, Λεμεσού κ. Αθανασίου και Ταμασού κ. Ησαΐα.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....