Κύπρος: Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στην κατεχόμενη Κοντέα

Με ιερή συγκίνηση και τη συμμετοχή πλήθους πιστών, το Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου, τελέστηκε μεθεορτίως ο εορτασμός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στην κατεχόμενη Κοντέα. Αυτός ήταν ο 11ος Εκκλησιασμός των Κοντεατών στην πατρώα γη. Ο πρώτος είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και τον Διάκονο π. Ανδρέα Ματέι.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του εξήγησε στο εκκλησίασμα το συμβολισμό των δικηροτρικήρων με τα οποία ο Επίσκοπος ευλογεί τον κόσμο. Το τρικέρι μάς παραπέμπει στο μέγα Μυστήριο της Αγίας Τριάδας, ενώ το δικέρι συμβολίζει τις δύο φύσεις του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και ομολογούμε ότι το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Υιός και Λόγος του Θεού, έλαβε ολόκληρη την ανθρώπινη φύση, την οποία ανέστησε και ύψωσε στους ουρανούς. Με αφορμή την ερμηνεία της σημασίας και της χρήσης των δικηροτρικήρων στη λατρεία της Εκκλησίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας τόνισε ότι καλούμαστε όλοι να είμαστε φως μέσα στον κόσμο και τα έργα μας να είναι φωτεινά, έτσι ώστε να δοξάζεται το όνομα του Τριαδικού Θεού.

Επίσης, ευχαρίστησε και μνημόνευσε όλους τους εθελοντές που ασχολήθηκαν με τον ευπρεπισμό του ναού και όλους όσους συνεργάστηκαν με την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την πραγματοποίηση του 11ου Εκκλησιασμού στην Κοντέα.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε δέηση υπέρ υγείας πάντων των Κοντεατών. Επίσης, τελέστηκαν αρτοκλασία και ιερά Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των προαπελθόντων κληρικών, διδασκάλων, κοινοταρχών, εκκλησιαστικών επιτρόπων, ευεργετών, πατέρων και αδελφών της κατεχόμενης Κοντέας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους πέριξ του Ιερού Ναού.

Ακολούθως, προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....