Κύπρος: Η Ιερά Σύνοδος για το 40ημερο Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε τη Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου, Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, καταρχάς, το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ να τελεστεί το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου.

Το επίσημο μνημόσυνο θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, προϊσταμένου του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου.

Επίσης, εξετάστηκε η πορεία των διαδικασιών που αφορούν στις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ενόψει και ζητημάτων που έχουν προκύψει σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων και της ανάγκης να συμβαδίζει η Ιερά Σύνοδος με τις υποχρεώσεις της που υπαγορεύονται από τη σχετική νομοθεσία, αλλά και τις υποδείξεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μεταξύ άλλων, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε όπως όλοι όσοι επιθυμούν να μη συμπεριληφθούν τα ονόματά τους στους Εκλογικούς Καταλόγους, απευθυνθούν με αίτημα διαγραφής ως διαλαμβάνει επί τούτου η σχετική Ανακοίνωση, η οποία έχει ήδη εκδοθεί.

Περαιτέρω, λόγω των απρόβλεπτων θεμάτων που προέκυψαν και της υπέρβασης των τεθέντων χρονοδιαγραμμάτων, η Ιερά Σύνοδος, με την απαιτούμενη προς τροποποίηση της Καταστατικής διάταξης πλειοψηφία, αποφάσισε να μη δεχθεί αιτήσεις για εγγραφή αλλοδαπών ορθοδόξων Χριστιανών στους Εκλογικούς Καταλόγους, ούτως ώστε να μπορούν να διεξαχθούν οι Εκλογές εντός των προβλεπόμενων υπό του Καταστατικού Χάρτου χρονικών ορίων.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....