Κυριακή Α’ Λουκά στο Βουρβούλο

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, Α’ Λουκά , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε το μυστήριο της θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ευστρατίου στο Βουρβούλο Σαντορίνης.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή, στην οποία ο
Ευαγγελιστής Λουκάς μας περιγράφει το πώς έγινε μια θαυμαστή αλιεία η οποία ήταν και η αφορμή για την κλήση του Πέτρου, του Ιακώβου και του Ιωάννη. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι ο Χριστός βρίσκει πάντα τον τρόπο να καλεί τον καθένα μας κοντά Του παρόλο που πολλές φορές, η μεγάλη ιδέα που μπορεί να έχουμε για τον εαυτό μας, η οίηση, ότι εμείς τα γνωρίζουμε όλα πολύ καλύτερα από τους άλλους, ότι δεν έχουμε ανάγκη στην ζωή μας τα λόγια του Χριστού, μας οδηγούν μακριά από την Κιβωτό της σωτηρίας που είναι η Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να μπορέσουμε όλοι μας κλήρος και λαός να αποκτήσουμε συναίσθηση της αμαρτωλότητας μας, να δεχθούμε με εμπιστοσύνη το κάλεσμα του Θεού ώστε και εμείς σαν τους μαθητές να αφήσουμε μια για πάντα όλα όσα μας κρατούν κολλημένους στην αμαρτία και να ακολουθήσουμε με χαρά τον Χριστό.
Το ιερό αναλόγιο εκόσμησαν οι μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας υπό τη διεύθυνση του κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....