Κυριακή Δ´ των Νηστειών στη Καμαριώτισσα Σαμοθράκης

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, Δ´ των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος  λειτούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καμαριωτίσσης στη Σαμοθράκη.

Αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, μεταξύ αυτών ήταν και ο Δήμαρχος  Σαμοθράκης κ. Βίτσας. Πριν τη Θεία Κοινωνία διαβάστηκε στο εκκλησίασμα το κήρυγμα του Μητροπολίτου . Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε στους πιστούς του ακριτικού νησιού  καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και με το καλό να εορτάσουμε την μεγάλη Εορτή της Αναστάσεως.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Δ´ Στάση των Χαιρετισμών στην Χώρα της Σαμοθράκης.

 

 

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μετέβη στην Σαμοθράκη, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Κωνσταντίνο Κωστάκη.

 

Στο νησί τον υποδέχθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Σαμοθράκης Αρχιμ. Αμφιλόχιος Κεσίδης και οι υπόλοιποι ιερείς. Στη συνέχεια χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας. Εκεί αρκετοί πιστοί συμμετείχαν στην λαοφιλή ακολουθία προς τιμήν της Θεοτόκου, μεταξύ αυτών ήταν και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Βίτσας. Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης  αναφέρθηκε στην βιαιότητα και την σκληρότητα που κυριαρχεί στην καθημερινότητα μας , που ως επι το πλείστον οφείλεται στην αποστασιοποίησή μας από το Ευαγγέλιο και την Παναγία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....