Κυριακή στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως και στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, ο οποίος βρίσκεται εντός του προαυλίου του Ιδρύματος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως και Διευθυντή του Ορφανοτροφείου Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου και τον Διάκ. Ευγένιο Τσάλλα.

 

Ο Σεβασμιώτατος, κηρύσσοντας τον θείο λόγο προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν απευθείας οι ιερές Ακολουθίες, ανέπτυξε το νόημα της Εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και με την αφορμή της προσαγωγής του βρέφους Ιησού Χριστού στο Ναό, επεσήμανε την αξία του εκκλησιασμού και την συμμετοχή των παιδιών στα Ιερά Μυστήρια από μικρή ηλικία.

 

Αναφερόμενος και στο διατεταγμένο ευαγγελικό ανάγνωσμα (Ματθ. 15, 21-28) στην πίστη και το μεγαλείο της Χαναναίας γυναίκας, η οποία αφήνεται στον Θεό, ο οποίος μας ακούει, γνωρίζει το συμφέρον μας και ποια στιγμή θα έρθει το καλύτερο για εμάς! Ο Θεάνθρωπος έδωσε το αίμα Του για να σώσει την ανθρωπότητα και ανέλαβε τις αμαρτίες και μας απελευθέρωσε!

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....