Κυριακή Τελώνου Και Φαρισαίου Στον Άγιο Νικόλαο Λαρίσης

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Μαγνησίας κ. Χριστόδουλος, ανήμερα της Κυριακής της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου.

Ο κ. Χριστόδουλος στο κήρυγμα του τόνισε ότι μέσα από τη σημερινή παραβολή ο Χριστός θέλει να μας διδάξει τη σημασία της ταπείνωσης για τη ζωή μας. Ζούμε σε μια εποχή που όλο και πιο συχνά οι κοινωνίες μας χαρακτηρίζονται ως απάνθρωπες και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ως ψυχρές, ανούσιες, ανιαρές. Όσο στις καρδιές μας πρυτανεύει ο εγωισμός, οι σχέσεις μας και οι ζωές μας θα γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες. Αντίθετα η ταπείνωση ως έκφραση αγάπης, γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα, έχει τη δύναμη να ζεστάνει και να μαλακώσει τις καρδιές μας, να μας φέρει πιο κοντά τόσο με τους συνανθρώπους μας όσο και στην προσωπική μας λύτρωση.

Προ της απολύσεως ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως και προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ιγνάτιος προσεφώνησε καταλλήλως τους δύο Επισκόπους και τους ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία τους.

Στη Θεία Λειτουργία εκκλησιάστηκαν ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σουλτάνα Δόκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....