Κυριακή της Απόκρεω στο Goulburn, ιερουργούντος του Επισκόπου Χαριουπόλεως

Το πρωί της Κυριακής της Απόκρεω, 27 Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, στην κωμόπολη Goulburn της Νέας Νοτίου Ουαλίας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, π. Κυριάκο Θεολόγου. Ήταν η πρώτη φορά που ο Θεοφιλέστατος ιερούργησε στον ελληνορθόδοξο ναό του Goulburn, μετά από την πρόσφατη χειροτονία του ως Επισκόπου.

Στο κήρυγμά του, παρουσίασε το νόημα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας και εξήγησε ότι κριτήριο για την είσοδο στη Βασιλεία του Θεού είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. «Για να εισέλθει κανείς στην αιώνια Βασιλεία, πρέπει να αγαπήσει τον συνάνθρωπό του», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αγαπάμε τον Θεό αν παραμελούμε να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Κυριάκος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Χαριουπόλεως για την επίσκεψή του στην περιφερειακή πόλη Goulburn και του ευχήθηκε να έχει υγεία και δύναμη στα επισκοπικά του καθήκοντα. Επίσης, εκ μέρους του Συμβουλίου της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος, του προσέφερε ως δώρο ένα επιγονάτιο.

Αντιφωνώντας, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον π. Κυριάκο, καθώς επίσης και τον πρόεδρο του συμβουλίου, για τα καλά τους λόγια και για το δώρο που δέχτηκε, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Θεό για τις τρεις ευλογίες που έλαβε τη συγκεκριμένη ημέρα. Πρώτον, διότι είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον Άγιο Παντελεήμονα για τις προσευχές Του, αφού ήταν βαριά άρρωστος στο νοσοκομείο και τώρα αισθάνεται καλύτερα. Δεύτερον, γιατί θυμήθηκε ότι πήγαινε στη συγκεκριμένη εκκλησία όταν ήταν 8 ετών με τους αείμνηστους γονείς του και την αγαπούσε τόσο πολύ που ήθελε να πηγαίνει κάθε εβδομάδα. Τρίτον, γιατί ήταν η πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε με τον π. Κυριάκο, ο οποίος τον βοηθούσε την εποχή που ήταν ιερέας.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος κ. Βαρθολομαίος μετέφερε την αγάπη και τις καλύτερες ευχές του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου και δήλωσε ότι ο Σεβασμιώτατος αγαπά και σέβεται τους κατοίκους του Goulburn και ανυπομονεί να επισκεφθεί σύντομα την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε μεσημεριανό γεύμα.

 

πηγη vema 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....