Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Βόλο – Χειροθεσία νέου Αναγνώστου

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε εχθες Γ΄ Κυριακή των Νηστειών, εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή και μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρατήρησε ότι η Εκκλησία μας προβάλλει τον Σταυρό του Χριστού σήμερα, για να πάρουμε κουράγιο και δύναμη «απ’ Αυτόν πάνω στον οποίον θυσιάστηκε ο Χριστός για την σωτηρία μας και μας έδειξε τον δρόμο για την Ανάσταση… Ο Χριστός μας καλεί να εγκαταλείψουμε τον εγωισμό μας. Αυτός είναι ο σταυρός που πρέπει να πάρουμε στους ώμους μας. Αναζητώντας, μέσα από τον εγωισμό, την αυτάρκειά μας, χάνουμε το έλεος του Θεού, που ζητά την ταπείνωσή μας… Ο Σταυρός μάς διδάσκει την αξία της ενότητος με τον Χριστό και μεταξύ μας…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος υπενθύμισε ότι «ο Χριστός μάς καλεί να γίνουμε υπόδειγμα για τους ανθρώπους, κάτι που μπορούμε να επιτύχουμε, εφόσον ακολουθήσουμε την πορεία προς τον Γολγοθά, με ταπείνωση, συγχωρητικότητα, αληθινή αγάπη, όχι κρίνοντας τους άλλους, αλλά τον εαυτό μας και ζητώντας το έλεος του Θεού».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και προ της τελετής της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την χειροθεσία εις Αναγνώστη του Μαθητή του Λυκείου Θεοδώρου Ντίνου, υιού και εγγονού Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας. Αναφέρθηκε στον θεσμό των Αναγνωστών, που λειτουργούν υπό την ευθύνη του εκάστοτε Αρχιδιακόνου και αποτελούν το φυτώριο των νέων Κληρικών μας. Ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «κάτι τέτοιες στιγμές ο Επίσκοπος νιώθει την Χάρη του Θεού, δοξάζει τον Θεό και χαίρεται, γιατί ξεπηδούν και σήμερα από τις Ιερατικές μας οικογένειες νέοι με ζήλο και θέρμη πίστεως, που αποτελούν ελπίδα για το μέλλον». Ευχήθηκε δε στον νέο Αναγνώστη ν’ ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα και του παππού του, τον κάλεσε να μελετά τα μαθήματά του, να κρατήσει την καθαρότητά του. «Αυτά τα παιδιά, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσουν στην ζωή τους, έχουν παρακαταθήκη, έχουν αποκτήσει πνευματικότητα, ζουν την ενότητα και γνωρίζουν ότι ο Χριστός τα προστατεύει. Είναι τα παιδιά μας που επιλέγουν την καθαρότητα, ενώ το καμίνι καίει».

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....