Κυριακή των 318 Αγίων Πατερων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Την Κυριακή 16 Ιουνίου με την ευκαιρία της εορτής των 318 Θεοφόρων Αγίων Πατέρων Α’ Οικουμενικής Συνόδου και  προλαβούσης  της  δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Χριστού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  στα πλαίσια των πολλών ποιμαντικών επισκέψεων του στις ενορίες  μετέβη στον φερώνυμο ιερό ναό της Αναλήψεως του Χριστού στην  ενορία των Μαλετιάνων Κύμης οπου και ετέλεσε την.Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσ Αρχιμ π. Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο π. Θεόδωρο Τοντορέσκου εφημέριο ενοριών Βιτάλου και Μαλετιάνων και τον Διάκονο π. Στυλιανό Πεταχτή.

 

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ  στο σημερινό θεόπνευστο κήρυγμά του ανεφέρθη στη μεγίστη σημασία, την οποία έχει η εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στο όρος των Ελαιών μετά την  παρέλευση  40 ημερών από την ενδοξο Ανάσταση του όπου η  Εκκλησία μας τιμά την Ανάληψη επί μία εβδομάδα, κατά την οποία ψάλλονται τα σχετικά τροπάρια επίσης ο  Κύριος επί 40 ημέρες συνεχώς εμφανιζόταν στους μαθητές του, συνέτρωγε, συνεβούλευε, προκειμένου να βεβαιωθούν πλήρως για τη Θεότητά του και τελικα ανελήφθη εν δόξη στους Ουρανούς.

 

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας  του ο μελίρρυτος Ποιμενάρχης  κ. Σεραφείμ ανεφερθη στην τιμή, την οποία αποδίδει η Εκκλησία μας στους θεοφόρους  Πατέρες της, οι οποίοι τους πρώτους αιώνες κατεπολέμησαν τις ποικίλες παρερμηνείες και αιρέσεις και στερέωσαν την αληθή Χριστιανική πίστη μας.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στις  ποικιλωνυμες αιρέσεις, τις οποίες οφείλουν οι Χριστιανοί να απορρίπτουν  ασυζητητί παραμένοντας προσκολλημένοι, και  αμεταθετοι σε όσα θέσπισαν οι τιμώμενοι θεοφόροι Άγιοι Πατερες και με θεία φώτιση διετυπωσαν.

 

 

Στην θεία λειτουργία επίσης  παρέστη ο  Πρόεδρος της Τοπική Κοινότητος  Μαλετιάνων  κ. Παντελεήμων Δήμος και οι πιστοί της ενορίας.

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

 

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....