Κυριακή των Μυροφόρων στην Ίο

Το πρωί της Κυριακής 30 Απριλίου 2023, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τις Μυροφόρες Γυναίκες, τον άγιο Ιωσήφ απο Αριμαθαίας και τον άγιο Νικόδημο, νυκτερινό μαθητή του Κυρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας μετεβη στο νησί της Ίου, όπου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα το ιερό θάρρος και την αποφασιστικότητα των τιμωμένων σήμερα προσώπων, τα οποία για την αγάπη του παθόντος Κυρίου διακινδύνευσαν την ίδια τους τη ζωή και υπόληψη και για το λόγο αυτό αξιώθηκαν και της εμπειρίας της Αναστάσεως, την οποία πρώτες οι Μυροφόρες κήρυξαν! Ευχήθηκε δε ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει και να οδηγεί τα βήματα όλων προς την ουράνια Βασιλεία, στην οποία έχουμε τη δυνατότητα να εισέλθουμε πλέον μετά την Ανάσταση όλοι οι πιστοί.
Στην ακολουθία έψαλλαν μέλη της χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ευτυχίου Μαρκοζάννε, που συνόδευσαν το Σεβασμιώτατο στην ποιμαντική επίσκεψη αυτή.

 

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....