Κυριακή Β’ Νηστειών στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Χόμπαρτ της Τασμανίας

Την Κυριακή, 20 Μαρτίου, Β’ Κυριακή των Νηστειών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στον ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Χόμπαρτ της Τασμανίας, βοηθούμενος από τον π. Νικόλαο Μποζίκη και τον π. Δημήτριο Κατσή.

Στο κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος επικέντρωσε στην ευαγγελική περικοπή που παρουσιάζει τη θεραπεία του παραλυτικού, η οποία έγινε χάρη στην πίστη του, και προέτρεψε τους πιστούς να έρθουν κοντά στον Χριστό και να ενισχύσουν την πίστη τους για να μην υποφέρουν πνευματικά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Τασμανίας, κ. Νικόλαος Θεοδωρόπουλος, καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο και τον συνεχάρη για την πρόσφατη εις Επίσκοπον χειροτονία του, ενώ του προσέφερε ως δώρο ένα εγκόλπιο.

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τόνισε τη σημασία της αγάπης και της ενότητας μεταξύ των δύο εκκλησιών του Χόμπαρτ. Αναφέρθηκε επίσης στην αγάπη που τρέφει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος για την Τασμανία, δείγμα του οποίου είναι η μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να στέλνει στο νησί κληρικούς για να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ελληνορθόδοξου ποιμνίου, μέχρι να τοποθετηθεί μόνιμος ιερέας.

Ο Επίσκοπος Χαριουπόλεως προανήγγειλε και την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου στην Τασμανία, που θα αποτελέσει μια ευκαιρία για τους πιστούς να επικοινωνήσουν μαζί του και να λάβουν την ευλογία του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του Θεοφιλεστάτου.

Ακολούθησέ μας....

Κοινοποίησέ το....